Ty úplně první narozeniny

Ty úplně první narozeniny

Myšlenky

Jitka opět zasedla k počítači a sepsala další dlouhý článek s tipy ohledně toho, co koupit a vymyslet na první narozeniny vašeho mláďátka, protože jsou to přece ty úplně první a tlak společnosti na to, jak je prožít, jaký upéct dort a jaké dárky nesmí chybět, je obrovský.

První 2 měsíce s miminkem

První 2 měsíce s miminkem

Myšlenky

Tenhle článek bych sama chtěla číst před porodem a škoda, že jsem ho nikde nenašla. Ušetřilo by se možná hodně slz a zbytečného trápení. Všude je milion textů a videí o porodu a jak se na něj připravit, ale skoro pár hodin nikde se nepíše, co přijde potom. Dalo by se říct, že to je mnohem důležitější a náročnější. Porod trvá jen (u mě teda 48 haha), ale miminko už budete mít napořád :D

100 % pro Ukrajinu

100 % pro Ukrajinu

Myšlenky

Poslední dny nemyslím na nic jinýho. Asi jako všichni mám ze současné situace na Ukrajině úzkosti a nedokážu vůbec nic dělat. Pořád s Josefem přemýšlíme, čím přispět, co dělat … prostě nesedět jen před TV a nečinně nesledovat dokola ty šílený zprávy.

Zachraňme krabice!

Zachraňme krabice!

Myšlenky

Už jsou tu zas Vánoce a e-shopy posílají tisíce balíčků k vašim dveřím. To znamená tisíce krabiček, které pak hodíme do modré popelnice. Většinou jde o úplně nové lepenkové krabičky, za které by vám skoro každý e-shop utrhal ruce. Papíru, lepenky a kartonu je velký nedostatek a potýká se s tímto problémem momentálně každý, kdo podniká s čímkoliv. Protože do papíru nebo kartonových obalů se balí skoro všechno.

To je svatba.. napsala!

To je svatba.. napsala!

Myšlenky

Aneb jak se z Jitky Čechové stala Jitka Charvátová. Vím, že téma svatby je dost mimo téma jiných článků zde na Ababu blogu, přesto ho sem chci zařadit. Mnoho a mnoho z vás mi na Instagramu psalo o tipy a inspiraci ke své vlastní svatbě a jelikož já…

Jak přišel na svět Chrastík

Jak přišel na svět Chrastík

Myšlenky, O Ababu

Psal se rok 2019 a já zatoužila vyrobit k našemu Hryzátku podobně malou a na šití nenáročnou hračku. Zapátrala jsem ve vodách tisíců hraček pro malá miminka a nejvíc se mi líbilo chrastítko do ruky. Hračku, co by vydávala zvuk, ještě v nabídce nemáme ...

Jak nepropadnout koroní depce v podnikání?

Jak nepropadnout koroní depce v podnikání?

Myšlenky

Včera jsem měla v hlavě jediné slovo - VDĚČNOST. Vděčnost za to, že mám Ababu, svoje super zákazníky a že funguju vlastně skoro na 99% online a netýká se mě tedy tolik dopad současné hrůza situace. Jsem neskutečně šťastná, že díky Ababu mohu…

Nic nekupuj - recykluj!

Nic nekupuj - recykluj!

Myšlenky, O Ababu

Otázku ekologie a odpadů řeším už nějaký ten pátek a strašně mě štve každý igeliťák, který si musím vzít na pečivo. Pořád inovuju a řeším v čem a jak posílat zboží, zda ho vůbec do něčeho balit. Přeci jen se jedná o hračky pro miminka a nemůžu je jen tak hodit do špinavé krabice a poslat. Věřím, že každá maminka je nejprve pere, ale stejně. Sepsala jsem několik mini kroků, které jsem podnikla já.

Konkurence, která stojí za to!

Konkurence, která stojí za to!

Myšlenky

Když se řekne konkurence, každý si hned vybaví něco negativního a to, co nikdo nechce. Já mám však na mysli něco jiného. Dneska vám chci přiblížit svět handmade tvůrců, podnikatelek a komunity, kterou začínám milovat čím dál víc! Poslední jarní markety mě přesvědčily o tom, že jsem prostě a jednoduše zabouchlá do celé té atmosféry kolem podnikání „na koleně“.

Proklaté DPH?

Proklaté DPH?

Myšlenky

Bohužel je to tak. Ano, i já se stala od 1. května plátce DPH. Kdokoli kdo chce dělat svojí značku na plný úvazek, tam dříve nebo později spadne. S tím se pojí jedna nepříjemnost a to ta, že nyní musím všechno, co vydělám pokrátit o 21%, které každý měsíc pošlu státu. To má za důsledek i nepopulární zdražení sortimentu. Bohužel to jinak nepůjde, jelikož už tak mám marže na hraně.

Kde končí inspirace a začíná kopie?

Kde končí inspirace a začíná kopie?

Myšlenky

Stejně nazvaný článek jsem publikovala na Fler profilu na začátku svého podnikání. Článek měl strašný úspěch, ale asi po měsíci byl smazán Flerem z důvodu negativní nálady (na negativní náladě k Fleru mi to opravdu pomohlo ha ha). Nyní se k tématu chci vrátit. Tady u mě na webu mi to nikdo už nesmaže, takže této možnosti přece musím využít. Narážím totiž stále na ten samý problém snad každý týden.