AKCE: Do 5. 5. přidáváme dárek k objednávce nad 1800 Kč - nové kontrastní leporelo ABAKUK v hodnotě 290 Kč

Desítka od Jitky pro Gábi | 2.

Jitka se ptá

Další díl rubriky Desítka od Jitky je tu! Sestavila jsem 10 otázek, které mě samotnou nutí se zamyslet a ráda je pokládám svým nejbližším díky hře (kartičky s otázkami), kterou jsem si sama vyrobila :) Řekla jsem si, že by bylo skvělé tyhle dotazy položit i osobnostem, kterých si vážím a ráda bych je prostřednictvím našeho blogu nechala číst i vás.

Mým druhým hostem je Gábi Hrdina, která stojí za značkou Utukutu. Se svým manželem vyrábí dřevěné pohybové pomůcky a díky otevření kamenného obchodu na pražských Vinohradech rozšířila svou nabídku o další smyslové hračky pro děti. A v jejich sortimentu nechybí ani hračky z Ababu!

 


 

Desítka otázek od Jitky pro Gábi z Utukutu

Co bylo tvé nejhorší rozhodnutí posledního roku, které bys vzala zpět?
Málokdy nějaké rozhodnutí vyhodnotím, jako že bych ho ráda vzala úplně zpět. Takže se mi těžko odpovídá. Asi bych vzala zpět všechny věty: "Počkej, teď mám práci, pak se ti budu hned věnovat." Ale už to, že jsem si tohle uvědomila, tvoří mojí další cestu :)

Kdybys měla zítra neomezený rozpočet na své aktivity nebo podnikání, co bys udělala jako první?
To by byl sen. Miluju svoje podnikání a mám v něm ohromný množství plánů. Takže by se všechny tyhle sny, které ti ale nemůžu úplně prozradit, staly. Otevřela bych si ještě druhý obchod s hernou, kavárnou a místem pro setkávání. Také bych nás asi přestěhovala do světlejšího a většího bydlení. A tyhle tři věci bych opravdu udělala všechny najednou, okamžitě :)


Co zbytečného jsi v poslední době koupila?
Skvělá otázka. Hodně tohle téma řeším. Takže jsem nadšená, že mohu odpovědět NIC. Vše co jsem pořídila bylo pečlivě vybráno. O to víc jsem na sebe hrdá, protože v mezičase byli Vánoce a i ve vymýšlení dárků pro ostatní, jsem myslím nešlápla vedle.

Jak by vypadal tvůj ideální den volna?
Začal by velkou snídaní a kávou a pak bychom se všichni vydali na výlet. Nikdo by se nekočkoval, naopak by den plynul a bylo by nám prostě na čerstvém vzduchu a přírodě jen dobře. V hlavě by mi zmizely obvyklé myšlenky na práci a nutnosti, které jsem nestihla. A jednoduše bych jen byla.

Co z tebe nejvíc vysává energii?
Dlouhé stání na jednom místě. Nebo když se nějaká činnost dlouho táhne a nemá to spád. A taky nepochopení mez lidmi. Když jsme na sebe protivní.


Kdy jsi svou nejlepší verzí?
Mezi lidmi, přáteli. Když s vámi mohu trávit čas, diskutovat nad tématy žití.

Jaký byl zatím nejlepší den v tvém životě?
Když jsem potkala svého muže. A pak, když jsem zjistila, že jsem těhotná. A když jsme vymysleli název Utukutu. Promiň za 3 dny. Neumím si vybrat.

Co jsi nejraději dělala jako malá?
Moje vzpomínky sahají do doby, kdy jsme s rodiči a přáteli jezdili do srubu do přírody. Zpívalo se u ohně, koukali jsme na hvězdy, hráli jsme bojovky. Byli jsme venku. Spolu. To jsou moje živé vzpomínky. Moje maminka by ti ale řekla, že nejraději jsem se pořád na něco ptala. Jak jinak, hlavně jí.


Máš nějakou oblíbenou činnost, která tě uklidňuje?
Tvorba čehokoli, kde za mnou zůstává něco fyzického / viditelného. Takže to může být úklid, ale i pletí zahradního záhonku. Ale uklidňuje mne právě až to, že za sebou opravdu vidím tu práci. Takže cokoli, co je online, musím prokládat fyzickými činnostmi.

S kým bys chtěla trávit více času?
Teď obzvlášť se svými dětmi. Jsou už ve věku, kdy není čas ztrácet čas. Za chvíli se to začne lámat a začnou se chtít úplně osamostatňovat. Takže dokud tu jsou a chtějí se mnou trávit čas, dát jim ho. Být s nimi. Moci s nimi mluvit a poznávat, jak ke světu přistupují. Být jim na blízku.

 


 

Bonusový tip

Tip na tvou oblíbenou knihu, film nebo podcast:

Přiznávám, že čtu sporadicky. Film poslední doby, který mne úplně odrovnal, je Herec. Jsem překvapená, jak málo se o něm mluví, i když je asi tak "kontroverzní", že to vlastně chápu. Takže vlastně nevím, zda je můj oblíbený. Ale rozhodně ve mne vzbudil mnoho otázek na dobu mládí mých rodičů a prarodičů, herecký výkon Ciny mne uhranul. A pak dokument "Jídlo dělá člověka". Ten hlavně pro diskuze nad ním s dětmi a přemýšlením nad vlastním životem, jídlem a zdravím.


 

Děkuju Gábi a už teď se těším na toho, komu pošlu otázky příště!