Nová kolekce hraček je tu!

Novinky

Dneska bych se ráda rozepsala o důležitém milníku v Ababu. Je jím nová kolekce ušitých hraček. Nad tímto krokem jsem přemýšlela od prvního okamžiku, co jsem se rozhodla hračky testovat a prodávat hotové. Na úplném začátku Ababu to nebylo možné a šla zakoupit pouze látka na jejich ušití. Tímto prodejem hotových hraček jsem narazila na jednu nepříjemnost. Moje látky si mohl zakoupit kdokoli a prodávat hotové výrobky na svých stránkách. Snažím se to vždy odchytit a upozornit autora na větu, která je uvedená v e-shopu, návodu i samotné látce.

 

Látka není určena ke komerčním účelům. Tedy se nesmí z ní šít výrobky na přeprodej a je určená jen na domácí radosti a tvoření. Přesto mi chodí neustále nějaké zprávy a fotky s šitím tvořilek (děkuji za ně!). Vtipné je, že dámy si pak cenu nasadí podobnou té mé. Jenže atest na hračku a materiály jsou prostě jiné… Nechci už si těmito výtvory kazit jméno a neustále se dohadovat, co je a co není Ababu hračka. Nechci přidávat další štítky se značkou, když logo je na každém zvířátku natištěno. Chodí mi pak občas zprávy: To je opravdu tedy ten váš kamarád? A přijde mi fotka nepovedené kopie na jiných stránkách.
 

Vyřešila jsem to jednoduše.

Zvířátka, co se dají ušít z látek budou prostě jiná než ta, co budu prodávat jako hotové hračky. Vytvořila jsem si ucelenou kolekci navazujících hrdinů. Najdete je na kousátku, muchláčkovi i kamarádovi. Takže můžete kombinovat celé dárkové sady. Do budoucna už mám rozplánované další produkty. Na konci testování je i podložka, polštářek a batůžek. Plánuji každý rok přidávat další hrdiny. Jaké a co přesně si nechám ještě jako překvapení.
 

A jaká zvířátka na vás nyní budou čekat?

Chtěla jsem se držet konceptu českého lesa, a tak se můžete těšit na tyhle chlupáče:

Jezevec
Je to takový Josefův oblíbenec. Když jsem začala řešit lesní zvířata hned trval na tom, že tam musí být jezevec. Tak tu je! Je to jediný kontrastní kamarád. Ideální pro nejmenší miminka, která vidí pouze kontrasty a tenhle jezevec je bude fascinovat ze všech nejvíc!

Myška
Vždycky jsem chtěla v nabídce pudrově růžovou a tady je! Něžný ušatý myšák s vtipným ocáskem.

Zajíček
Známý králíček s dlouhýma ušima v nové barevné kombinaci. Mentolová barva je ideální univerzální barva pro miminka, co jsou překvapení.

Medvídek
Brum brum! Je tady nová verze medvídka. Když jsem kolekci připravovala bylo mi jasné, že ho nemůžu vynechat. Patří mezi nejoblíbenější zvířátka. Rozpracovala jsem ho na více druhů hraček a změnila mu trochu výraz. Působí teď trochu přitrouble, ale to v Ababu skoro všechno.

Liška
Jasně, že jsem jí nemohla vyřadit. Vyhrává u vás na celé čáře a skoro pořád je vyprodaná. Rozhodla jsem se jí nově našít hnědý kožíšek, vypadá teď ještě víc roztomile. Najdete jí jako kousátko i jako velkého kamaráda, který má navíc vtipný ocas.

Kočička
Tohle zvířátko je můj velký oblíbenec. Navíc Martina, co mi pomáhá kočky chorobně miluje. Takže bylo jasné, že musí být v kolekci! Ladila se neuvěřitelně dlouho. Pořád jsem nebyla spokojená s jejím výrazem a chtěla jsem jí prostě dokonalou. Tady je, pruhovaný kocour s ocáskem!

 

Jak probíhalo vzorování?

Byl to jeden velký porod a vztekání. Všechny typy a vzory hraček se dělaly na 4x. Pokaždé mi na tom něco vadilo, měnila jsem několikrát i tisk a grafiku. Takže to, jak vypadají zvířátka teď, je dlouhý proces a milion času ve vzorování. Pavla ze mě už byla kolikrát zoufalá. Jsem nesnesitelný detailista a třeba způsob, jakým budou přišité ocásky, jsme měnily hned několikrát. Každý chloupek a detail v tisku je umístěn na několikátý pokus. Vím, že normální člověk si toho ani nevšimne, ale já jsem asi cvok.


Najdi 5 rozdílů mezi těmi krajními. Nakonec se vybral i jiný beránek...

Co je nového?

Muchláčci už mají uši i hlavičky oboustranně potištěné. Takže jsou pevnější a vydrží více praček.
Kousátko je navíc nově šustící. Je v něm zašitá fólie a zabaví všechna miminka. Při focení kolekce stačilo zařehtat a pozornost miminka byla na 100% upřená na ušáka :D Kamarád má kratší ruce, přišlo mi to estetičtější a hezčí. Všechny hračky plánuji prodávat nově v Ababu krabičkách. Jsou nyní v procesu a doufám, že budou brzo!

Kolik budou stát?

Budou dražší než současná nabídka. Bylo to nevyhnutelné a hned vysvětlím proč. Všechno se za dobu, co hračky prodávám zdražilo. Od nití po výplň. Bohužel tak to je… všechno zdražuje a každé zdražení ukrajuje mojí marži = výdělek. Nyní je to tak, že z kamaráda dostávám já jako autor menší provizi než Pavla, která je šije nebo obchod, který je přeprodává. Trápila jsem se nad cenou po celou dobu vytváření kolekce. Chci aby si muchláčka mohl dovolit koupit každý zákazník, kterému se líbí. Jenže tabulka, kterou mi vytvořil Josef je prostě neúprosná a já se rozhodla, že to tak už dál nejde. Navíc při posílání té astronomické částky na odvodech na konci roku, jsem si řekla, že je čas....

Nová kolekce je ideální pro zavedení změny cen a tady jsou:

  • Hryzátko 350 kč
  • Muchláček 650 kč
  • Kamarád 850 kč

Opět budou v nabídce i ve zvýhodněných sadách, takže pokud si je nakombinujete, bude cena příznivější.


Fotíme s Josefem novou kolekci v ateliéru.


Hlavní důvody

  • Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Pavle (mojí švadlence) platím tolik co si řekne, nenutím ji nějak šidit práci a šít ve stresu. Chci, aby byla spokojená a jakékoli zdražení ceny respektuji a musím tím pádem upravit i cenu pro zákazníka.
  • Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Tohle je jedna obří položka, která ale není nikde započítána. Prostě to beru tak, že pokud pak těch hraček prodám víc, ztratí se můj čas v množství. Je to ale miliony a miliony hodin u počítače. Třeba u té nové kolekce bych to mohla počítat na měsíce. Práce na kolekci jsou celkově roční. Kdybych měla tuhle položku počítat do ceny, nekoupil by je už vůbec nikdo.
  • Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další miminka v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný. Snažím se vybírat materiály, které jsou ve své třídě nejlepší. Bavlna, na kterou tisknu je vysokogramážní, je to už vlastně jemný kepr a ne plátno. Vydrží tak nápor dětí i mazlíčků (otestováno v dílně haha).
  • Mám certifikát pro miminka. Hračka splňuje veškeré normy EU pro děti od 0 let. O téhle položce si můžete přečíst v tomto článku. Ta také není v ceně zahrnuta, ale je dobré o ní stále mluvit. Není to totiž jen tak a čeká mě ve zkušebně další kolečko testování, ale o tom zas jindy v jiném článku.


Vzorování kočičky u Pavly v dílně. Kočka měla dlouho strašně zlý výraz jako sphinx kočky. Nakonec je ale roztomilá nebojte :D.

Jsem ráda, že z ohlasů na Facebooku a Instagramu jsou nová zvířátka oblíbená a těšíte se na ně. Snad mě pochopíte a budete i nadále podporovat. Každý nákup na mém e-shopu mi dělá ohromnou radost a věřte, že si těch objednávek velice vážím. Beru to jako projev vaší důvěry v moji tvorbu a nic na světě není víc motivující, něž vyprodané sklady.

Děkuju!

 


Pavla dumá nad králíkem. Mám ty uši takhle dobře? Tady je ještě jedovatě zelený.


Naše malá modelína v hnízdě od Mimiconceptu.

 

Ráda bych poděkovala značce Mimiconcept za zapůjčení krásných výrobků na focení. V jejich nabídce najdete malá i obří hnízda pro miminka, zavinovačky a další krásné výrobky do postýlek. Doporučuju nakouknout! www.mimiconcept.cz

Výhodná parta / Liška Výhodná parta / Liška
- 10 %

Výhodná parta / Liška

Chcete více hraček? Poskládejte si liščí sadu za výhodnou cenu. Zvolit musíte nejméně 2 produkty a cena se vám automaticky přepočítá na výhodnější se slevou. Poskládat si můžete podle libosti cokoli. Hračky splňují veškeré normy EU. Výroba v České republice. Vhodné pro děti od 0 let. Podrobné informace naleznete na detailu jednotlivých produktů.   Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další miminka v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný. Mám certifikát pro miminka. Hračka splňuje veškeré normy EU pro děti od 0 let.

cena od
350 Kč
Výhodná parta / Jezevec Výhodná parta / Jezevec
- 10 %

Výhodná parta / Jezevec

Chcete více hraček? Poskládejte si jezevčí sadu za výhodnou cenu. Zvolit musíte nejméně 2 produkty a cena se vám automaticky přepočítá na výhodnější se slevou. Poskládat si můžete podle libosti cokoli. Hračky splňují veškeré normy EU. Výroba v České republice. Vhodné pro děti od 0 let. Podrobné informace naleznete na detailu jednotlivých produktů. POZOR: Jezevčí kámoši se nesmí prát v ruce. Může pak dojít k flekatění černého potisku. Vždy celý produkt prát jen v pračce na 30. Upozornění: Barva hraček spolu nemusí 100% ladit.   Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další miminka v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný. Mám certifikát pro miminka. Hračka splňuje veškeré normy EU pro děti od 0 let.

cena od
350 Kč
Výhodná parta / Zajíček Výhodná parta / Zajíček
- 10 %

Výhodná parta / Zajíček

Chcete více hraček? Poskládejte si zaječí sadu za výhodnou cenu. Zvolit musíte nejméně 2 produkty a cena se vám automaticky přepočítá na výhodnější se slevou. Poskládat si můžete podle libosti cokoli. Hračky splňují veškeré normy EU. Výroba v České republice. Vhodné pro děti od 0 let. Podrobné informace naleznete na detailu jednotlivých produktů. Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další miminka v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný. Mám certifikát pro miminka. Hračka splňuje veškeré normy EU pro děti od 0 let.

cena od
350 Kč
Výhodná parta / Myška Výhodná parta / Myška
- 10 %

Výhodná parta / Myška

Chcete více hraček? Poskládejte si myší sadu za výhodnou cenu. Zvolit musíte nejméně 2 produkty a cena se vám automaticky přepočítá na výhodnější se slevou. Poskládat si můžete podle libosti cokoli. Hračky splňují veškeré normy EU. Výroba v České republice. Vhodné pro děti od 0 let. Podrobné informace naleznete na detailu jednotlivých produktů. Upozornění: Barva hraček spolu nemusí 100% ladit.   Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další miminka v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný. Mám certifikát pro miminka. Hračka splňuje veškeré normy EU pro děti od 0 let.

cena od
350 Kč
Výhodná parta / Kočička Výhodná parta / Kočička
- 10 %

Výhodná parta / Kočička

Chcete více hraček? Poskládejte si kočíčí sadu za výhodnou cenu. Zvolit musíte nejméně 2 produkty a cena se vám automaticky přepočítá na výhodnější se slevou. Poskládat si můžete podle libosti cokoli. Hračky splňují veškeré normy EU. Výroba v České republice. Vhodné pro děti od 0 let. Podrobné informace naleznete na detailu jednotlivých produktů. Upozornění: Barva hraček spolu nemusí 100% ladit.   Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další miminka v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný. Mám certifikát pro miminka. Hračka splňuje veškeré normy EU pro děti od 0 let.

cena od
350 Kč
Výhodná parta / Medvídek Výhodná parta / Medvídek
- 10 %

Výhodná parta / Medvídek

Chcete více hraček? Poskládejte si medvědí sadu za výhodnou cenu. Zvolit musíte nejméně 2 produkty a cena se vám automaticky přepočítá na výhodnější se slevou. Poskládat si můžete podle libosti cokoli. Hračky splňují veškeré normy EU. Výroba v České republice. Vhodné pro děti od 0 let. Podrobné informace naleznete na detailu jednotlivých produktů. Upozornění: Barva hraček spolu nemusí 100% ladit.   Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další miminka v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný. Mám certifikát pro miminka. Hračka splňuje veškeré normy EU pro děti od 0 let.

cena od
350 Kč