Co budu dneska podnikat?

Novinky

Dneska vám napíšu něco o úžasném projektu Prahy 7. Jmenuje se Podnikavá sedmička a pořádá jí městská část Prahy 7 a to zcela zdarma. Ideální prostředí pro začínající podnikatele nebo jako nakopnutí pro váš projekt, který ještě není ani realizovaný. Nejlepší na tom všem je ta komunita. Najednou můžete zdravit na ulici sousedy a máte něco společného. Najednou máte spoustu kontaktů od terapeuta po zedníka.

Přednášky a semináře probíhají na radnici každých 14 dnů a po dobu 6 měsíců. Vůbec jsem netušila co čekat. Jednou jsem četla v Hobuletu (deník pro Prahu 7) o tomto projektu a zkusila se přihlásit. Neměla jsem tušení, jak skvělé to vlastně je. Dozvěděla jsem se tolik nových informací a poznala tolik božích nápadů na podnikání. Jsem za to strašně vděčná, že se něco takového u nás děje, a navíc úplně zdarma.

Pokud máte v hlavě nějaký nápad, chcete konečně rozjet něco co si plánujete už měsíce. Tohle je 100% nejlepší prostředí. Zkuste se přihlásit na další ročník! Běžte alespoň na první hodinu a uvidíte, že příště půjdete znovu. Přednost mají podnikatelé z Prahy 7 nebo účastníci bydlící zde. Zkusit to ale můžete i když nejste přímo ze Sedmičky.

O čem ty přednášky vlastně jsou? Tady je harmonogram, který jsem absolvovala já:

  • Jak podnikat a nezchudnout?
  • Jak udělat marketing za 500 kč?
  • Byznys plán
  • Právní minimum pro podnikání
  • Creative inkubátor – jak neplatit zbytečně moc
  • Soft skills – jak se prodat
  • Státu, co jeho jest (ale jenom to)
  • Prodej, co máš a umíš!
  • Investor – jak na něj? Příběh: z nuly na 30+

Na konci každého ročníku je soutěž mezi finalisty o nejlepší podnikatelský záměr ročníku. Prezentace byla včera večer a já se tolik nevystresovala už hodně dlouho. Naposled asi na zkouškách na řidičák :D

V rámci možností jsem to ty 3 minuty přežila. Při vyhlašování výsledků jsem byla opět ve vystresovaném tranzu a pak jsem vyhrála 1. místo. ANO JÁ! Vyhrála jsem mimo jiné 3 hodiny poradenství u advokáta a účetní firmy. Což se ňoumovi na veškerá čísla velice hodí!

Na druhém místě se umístila Jitka Davidová alias Jemná motorka se svým projektem Obrázkář, který už snad brzo vyjde na světlo ?

Třetí místo patří mému nejoblíbenějšímu projektu Agáta. Mezigenerační pekárna pro babičky ze sedmičky. Maká na tom Franziska Stoelzel a já doufám, že to vyjde! Mrkněte na její facebook, kde příběh sdílí.

Tak co, přihlásíte se na další ročník?

www.podnikava7.cz